Våre elever sier - erfaringer fra tidligere dressurkurs

Jeg så en annonse om fuglehundskolen.no og fattet litt interresse for å gå på kurs med min irsk setter valp på 7 mnd. Logget meg inn på hjemmesiden deres og så en masse rosende ord fra tidligere deltakere.
Tenkte at hvis dette var sant, og at jeg kan få til noe opp mot det jeg hadde lest, så er dette for godt til å være sant.  Jeg måtta bare prøve, og meldte meg på.

Når jeg ankom kursdagen, var forventningene enormt store, og med min Tira var mer interessert i alt annet enn å høre på meg. Startet med et slipp av hundene i hundegården, og innkallinge var det tydelig at jeg måtte lære noe om.

Så startet teorien, hvor det var helt klart et mål at eier så vel som hund hadde mye å lære. Dette er mye teknikk, men også endring av holdninger mellom eier og hund. Tydelighet, myndighet og ROS er noe av nøkkelen som Vibeke og Kristianne lærte oss på en effektiv måte gjennom en fantastisk helg. Vi hadde flere a-ha opplevelser som jeg ikke hadde tro på at jeg skulle oppleve så raskt.

Jeg må bare bøye meg for det de klarer å få oss til å lære, går ikke dette veien så er det ikke Vibeke & Co som har ansvar for det.  Det er bare å melde seg på neste kurs, Videregående kurs i Januar er allerede booket, og Fjelltur i Mars er på planen så fremt alt går som planlagt. Takk igjen til Vibeke og Kristianne, takk for en fantastisk og lærerik weekend for meg og Tira, vi sees igjen på flere kurs.

Dette kan anbefales. MVH Espen Guterud

"Jag körde ända från Helsingborg i Sverige för att deltaga på kursen, mina förväntningar var höga. Jag måste säga att jag blev djupt imponerad av proffsigheten som Fugelhundskolen visade från början till slut.Jag fick lära mig massor med små detaljer och en massa praktisk övning.

Ett stort tack och beröm till personalen”. Vi kommer igen!
Med vänlig hälsning, Marcus Petersson(hundägare för 3:e gången)

 

Hei Tine!
Ble så glad for eposten din og fine bilder; ( hun er nå søt da!) Skjønner at hun har det supert hos dere. Og etter sist opphold var hun som en "ny" hund.
Tusen, tusen takk for all hjelp og støtte med Muffin - syntes det er helt "magisk" det som har skjedd, bare etter så kort tid.
Treningen går så utrolig greit og hovedproblemet med raptussene hennes er helt forsvunnet. Jeg skjønner det nesten ikke...
Vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere, - jeg som var på god vei til å finne et nytt hjem for henne og hadde angst for hver tur.:)

Igjen tusen, tusen takk!! Vi sees og snakkes! Hilsen Ellen

Hei Tine!

Tusen takk for super utstillingsklipp. Vi stilte han på NKK i Drammen i helgen. Der fikk Theo sitt tredje cert og ble med det NUCH. Han ble også BIR og BIG.

Ønsker deg en fin uke.

Mvh Kristine Eide og Øystein Grini

Kjære Vibeke.
Jeg ønsker å takke deg for syv flotte og lærerike år i kontakt med Fuglehundskolen. Det beste dressurmiljø man kan finne for de gode og dyktige fuglehundene våre. Takk for at du fulgte hjertet og valgte å jobbe med jakthunder. Våre trofaste og høyt elskede venner!! Men som kan gi både gleder og sorger hvis vi ikke forstår utgangspunktet for dressur.
Vibeke du har en unik forståelse og kunnskap om hunder, bygget på årelang erfaring. Et stort og krevende engasjement alltid med hundens beste for øyet. Men du ser både eier og hund. Vi blir begge sett og rolig korrigert til å forstå hva vi holder på med. på en vennlig måte lar du oss innse at vi som eiere er det egentlige problemet. Smil. Da er det gode utgangspunktet lagt, hund og eier starter på oppgaven  fra et felles vennlig ståsted.
Vibeke du har helt spesielle evner når det kommer til hunder og de elsker å adlyde deg!!. I tillegg til erfaring er du intuitiv. Betrakter man deg ser man at du behandler hver individuelt ved hjelp av små rolige forskjeller. Det bringer hver og en av dem til målet. Til glede og stor overraskelse for eierne som reiser hjem med tro på oppgaven og en langt lydigere hund enn når de kom. Din dressur er noe av det flotteste man kan oppleve knyttet til hundelivet.
Min 4 engelske setter Touch fikk dressurkurs og kyndig oppfølging og fikk også være med deg Vibeke på fjellet for jakttrening.
For en hund han har blitt!! Både til hverdags og fest!!
I tillegg må vi alle takk deg for gleden og tryggheten du gir oss med den beste kennelen, mosjonerende med omsorgsfullt utvalgte lekekamerater, god hygiene og kjærlige, flinke ansatte, De lykkligste hunder henter man hjem !

Bravo og takk til deg og dine!! Beste hilsner fra Kristin Anker.

Å trylle med hund

Hunden vår, en søt engelsk setter dame på fire år, apporterte gjerne, men fortrinnsvis dersom hun selv fant det for godt. Av og til ble hun bare stående og se på den tørkede fuglen ten å ville ta den i munnen. Vi fant ut av vi måtte spørre Vibeke.om råd.
Vibeke så på oss, så på samspillet, så på hunden, og spurte om hun kunne prøve. Ja, vær så god!. Bare prøv.
Vibeke så raskt hva som måtte gjøres. Først å gå litt tilbake i dressurarbeidet og befeste gripingen ennå bedre. Så ble apporten på nytt lagt ut. Hun apporterte så noen ganger, men så prøvde hun igjen å la være.
Da nølte ikke Vibeke, men grep direkte inn og korrigerte presist og akkurat på den måten at hunden konstruktivt skjønte hva den skulle gjøre for å gjøre rett. Deretter ble apporten lagt ut på nytt og de to gjennomførte en rekke totalt perfekte apporter! Hvordan er det mulig? Snakk om å få det til omtrent på første forsøk.
Etterhvert når hun forsto kravet de øvelsen vanket det også noen ekstra gode pølsebiter og masse, masse ros og positiv tilbakemelding for perfekte apporter.
Med denne historien slutter ikke med dette. Neste treningsøkt må vi holde på helt til hun nekter, sa Vibeke. - De aller fleste slutter med en gang det går bra. Men poenget er å holde på helt til det ikke går bra, og så korrigere på ny. Og ganske riktig, vår lille lady gjorde det perfekt 7-8 ganger, men den 9 ble hun bare stående å se på fuglen igjen. Vibeke minst like raskt på plass, viste vei i vellinga, og deretter absolutt perfekte apporter, også med meg.

Og ikke nok med det. Nå må du minst ta to økter til i dag for virkelig å få befestet den jobben vi har gjort med apporten nå. Od det Vibeke sier lønner det seg å følge. Jeg gjorde som hun sa, et par ganger til streiket vofsen, da viste vi hva vi skulle gjøre. Men siden har øvelsen sittet som et skudd- og hunden elsker å apportere. Og vi elsker å gjøre dette sammen, hunden, hunden er kjempeglad for å få ros, og jeg er kjempeglad for å ha en hund som apporterer.

Tusen takk for god hjelp Vibeke! MVH Cathrine Frøstrup

 

11 hunder og 13 tobeinte møtte forventningsfulle opp til sommerkurset på Hoven 6. – 10 juli i år. Vi hadde nok alle et håp om å få ”litt” skikk på bikkjene (og oss selv forstod vi ganske snart), men makan til kurs har vi aldri opplevd!       Fremgangen var nær sjokkerende for de fleste av oss – bratt kurve oppover. Her var det hunder fra 6 måneder og opp til flere år. Kursledelsen var på et nivå fra en annen planet. Alle hunder fikk tilpasset opplæring, alle hundeførerne stadig korreksjoner, oppmuntringer, korreksjoner for å gi alt; og det samtidig til alle på en gang! Alle synte å trives godt, kursdeltagere, tilskuere, kursledere og som oftest hundene også (noen måtte taes et lite tak). Til slutt gikk alle pent ”på plass” med logrende hale, ”sitt” ble raskere og sikrere, vi kunne etter hvert gå langt unna hundene (de som ikke var valper) med flagrende duer mellom oss og den fortsatt sittende hunden, innkallingsnivået økte til et nivå der flere hunder ble sluppet på kryss og tvers samtidig, trening på avstandstitt startet med stor fremgang. Helt ubegripelig det hele.

Det var flere økter daglig med praktisk trening avbrutt av utrolig morsomme, interessante og lærerike foredrag av Jon G. Spennende å høre om hundeadferd! Raskt inn med korreksjon etterfulgt med masse ros, adferd endres kun når det får konsekvenser. Kan brukes på andre enn hunder med hell også!
På slutten av dagen var hundene ganske slitne i ”huggu” sitt.

Vertskapet på Fjellstogo gjorde alt de kunne for at vi skulle trives. Det gjorde heller ikke noe at vi ble en helt super og sammensveiset gjeng deltagere – det gjorde definitivt kursopplevelsen enda bedre. Facebook-gruppe alt på plass dagen etter kursslutt. Været huskes neste ikke, men tror det stort sett var regn med en fin dag – det betød ingenting.

Terje Veel, Bjørn Grønberg, Elin Raastad, Linda Bekkos og de øvrige deltagerne

Takk for en fantastisk opplevelse, ”the best dog training ever”.  Vil vi anbefale dette kurset til andre: GJETT OM